ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΖΑΡΚΑΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ ΤΗΣ ΑΔΜΘ

ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΖΑΡΚΑΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ ΤΗΣ ΑΔΜΘ

By : -

ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΖΑΡΚΑΔΙΟΥ  ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ ΤΗΣ ΑΔΜΘ

Νεαρό ζαρκάδι ανήμπορο να περπατήσει, εντόπισαν υπάλληλοι του Δασαρχείου Δράμας κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους στη δασική περιοχή “Μεγάλη Παναγία” Ελατιάς Δράμας, στις 23 Σεπτεμβρίου 2020. Κρίνοντας την κατάστασή του σοβαρή το μετέφεραν με υπηρεσιακό όχημα στη Δράμα σε ιδιώτη κτηνίατρο, ο οποίος αφού το εξέτασε διαπίστωσε εξάρθρωση του δεξιού μπροστινού ποδιού. Αφού του παρασχέθηκε η απαραίτητη ιατρική φροντίδα, μεταφέρθηκε και φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Δασαρχείου Δράμας.

Επειδή η κατάστασή του δεν παρουσίαζε βελτίωση, ζητήθηκε η συνδρομή από την Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και την Μ.Κ.Ο. “Αρκτούρος” που εδρεύει στο Νυμφαίο Φλώρινας. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την κα Μελίνα Αυγερινού, υπεύθυνη προγράμματος περίθαλψης “Αρκτούρος”, το ζαρκάδι μεταφέρθηκε με υπηρεσιακό όχημα του Δασαρχείου Δράμας στην κλινική της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ για να υποβληθεί σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις και κατόπιν μεταφέρθηκε στο χώρο περίθαλψης και φιλοξενίας της Μ.Κ.Ο. “Αρκτούρος” στο Νυμφαίο Φλώρινας, μέχρι να αναρρώσει πλήρως και να επιστρέψει υγιές στο φυσικό του ενδιαίτημα.

Το Δασαρχείο Δράμας της ΑΔΜΘ εκφράζει τις ευχαριστίες του στον ιδιώτη κτηνίατρο κ. Τάντο Ιωάννη, την κ. Κομνηνού Αναστασία, καθηγήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και την Μ.Κ.Ο “Αρκτούρος” για την πολύτιμη συνδρομή τους στο όλο εγχείρημα.