ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΙΑΘΕΙΣΑΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΣ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΙΑΘΕΙΣΑΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΣ

By : -

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΙΑΘΕΙΣΑΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΣ

        Ένα πολύτιμο είδος νυκτόβιου αρπακτικού της Ελληνικής πανίδας, ένας νεαρός Χουχουριστής (Strix aluco), βρέθηκε τραυματισμένος στην περιοχή του ρέματος Μιχαήλ Αρχαγγέλου της Τ.Κ. Ξηροποτάμου.  Ο πολίτης που το βρήκε ειδοποίησε το Δασαρχείο Δράμας και Υπάλληλοι το μετέφεραν στα γραφεία της Υπηρεσίας. Κρίνοντας την κατάστασή του σοβαρή, ζητήθηκε η συνδρομή του κ. Κώστα Ελευθεριάδη, ιδιοκτήτη του Πάρκου Αρπακτικών Ημερόβιων και Νυκτόβιων Πτηνών που εδρεύει στην Αγορά Δράμας. Έπειτα από προσεκτική παρατήρηση, διαπιστώθηκε ότι το πτηνό είχε σπάσει το δεξιό του φτερό. Ο κ. Ελευθεριάδης προσφέρθηκε να φιλοξενήσει το τραυματισμένο ζώο και να του προσφέρει ιατρική περίθαλψη στις εγκαταστάσεις του.

      Το πτηνό λαμβάνοντας την κατάλληλη φροντίδα ανάρρωσε πλήρως και  στις 18 Οκτωβρίου 2020 στις εγκαταστάσεις του Πάρκου Αρπακτικών Ημερόβιων και Νυκτόβιων Πτηνών παρουσία κοινού, πραγματοποιήθηκε η απελευθέρωσή του στο φυσικό περιβάλλον.

          Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον κ. Ελευθεριάδη Κώστα, για την πολύτιμη συνδρομή τους στο όλο εγχείρημα.