ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΑΣΟΥΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΑΣΟΥΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

By : -

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΑΣΟΥΣ –  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Η Οργανωτική Επιτροπή της Ημερίδας Παγκόσμιας Ημέρας Δάσους και Ξύλου (Τετάρτη 21 Μαρτίου 18:00 ΑΠΘ Γ’ Αμφιθέατρο ΓΔΣ), σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης – Γενική Διεύθυνση Δασών κι Αγροτικών Υποθέσεων –Δασαρχείο Θεσσαλονίκης και ειδικότερα την «Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης», στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων, διοργανώνει παράλληλη δράση ξενάγησης-περιήγησης στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης (Σέϊχ Σου) το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018.

Σκοπός της δράσης είναι η επαφή και η γνωριμία των πολιτών με τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης. Εξειδικευμένοι δασικοί υπάλληλοι θα ξεναγήσουν και θα δώσουν τις κατάλληλες πληροφορίες για ότι έχει σχέση με το δασικό οικοσύστημα (χλωρίδα, πανίδα κλπ), για τις ωφέλειες που αποκομίζουμε αλλά και τους κινδύνους που διατρέχει το δάσος.

Συγκεκριμένα η δράση αυτή περιλαμβάνει περίπατο στο μονοπάτι Μ3 του Περιαστικού Δάσους Θεσσαλονίκης, με σημείο αφετηρίας λίγο πριν το εξωκλήσσι του Αγίου Βασιλείου (βορείως αυτού) στον χώρο αναψυχής με την ονομασία “Πηγή Συνταξιούχων” και ώρα συγκέντρωσης στις 12.00 π.μ. και τερματισμό στoν Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης (βλ. συν. χάρτη). Πρόκειται για ένα κατηφορικό και εύκολο μονοπάτι, μήκους περίπου 1,5 χλμ., η κατάβαση του οποίου διαρκεί περίπου μία ώρα και τριάντα λεπτά (1 και 30΄).

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι και την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 στα ακόλουθα τηλέφωνα: 2313-309043 Φιλοθέη Μελά-Δασαρχείο Θεσ/νίκης (ώρες: 08.00-14.30) και 2310-461171 (εσ.234) και 6977998777 Δρ Νίκος Γρηγοριάδης-ΙΔΕ Θεσ/νίκης & πρόεδρος ΕΔΕ (ώρες: 08.00-14.30). Για όσους δεν διαθέτουν μέσο μετακίνησης μέχρι το χώρο της αφετηρίας (μόνο) θα υπάρξει δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο από τον Λευκό Πύργο (Σάββατο 11:30) και μόνον εφόσον το δηλώσουν έγκαιρα.

Για την ασφαλή κι ευχάριστη περιήγηση στο Δάσος θα πρέπει να εφοδιαστείτε με κατάλληλο ρουχισμό (μακρύ παντελόνι, μποτάκια ή αδιάβροχα παπούτσια και κάλτσες, καπέλο, αδιάβροχο πλάτης, φαρμακείο πρώτων βοηθειών και οπωσδήποτε μπουκάλι με νερό και ελαφριά τροφή.

Η συμμετοχή στην δράση είναι Δωρεάν.