Βιβλιοπαρουσίαση του εκπαιδευτικού βιβλίου “Πράσινα χαμόγελα”

Βιβλιοπαρουσίαση του εκπαιδευτικού βιβλίου “Πράσινα χαμόγελα”

By : -

Βιβλιοπαρουσίαση του εκπαιδευτικού βιβλίου “Πράσινα χαμόγελα”

Στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού έργου LIFE14 CCM/IT/000905 “FoResMit”: «Ανόρθωση υποβαθμισμένων δασών κωνοφόρων για την περιβαλλοντική αειφορία, αποκατάσταση και μετριασμό της κλιματικής αλλαγής» η Δνση Δασών Ξάνθης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης ως εταίρος του έργου, προχώρησε στην έκδοση του παιδικού βιβλίου “Πράσινα Χαμόγελα” με συγγραφέα και εικονογράφο τον Νίκο Κοσμίδη.

«Όταν τρεις φίλοι συναντούν ένα δάσος, τότε αλλάζουν οι καρδιές και πρασινίζουν τα χαμόγελα».

Το παιδικό βιβλίο “Πράσινα Χαμόγελα” είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και με απλό και κατανοητό τρόπο μιλάει για το περιβάλλον, τον άνθρωπο και τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής μέσα από το πρίσμα του Ευρωπαϊκού έργου LIFE14 CCM/IT/000905 “FoResMit.

 

Η Δνση Δασών Ξάνθης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

Σας προσκαλεί σε ανοιχτή βιβλιοπαρουσίαση για το φιλαναγνωστικό κοινό της πόλης

με σκοπό την παρουσίαση του  εκπαιδευτικού βιβλίου “Πράσινα Χαμόγελα” για την οικολογική ευαισθητοποίηση των παιδιών

 

την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 και ώρα 19:00,

στην αίθουσα του Πολυχώρου Τέχνης & Σκέψης –

ΟΙΚΙΑ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ, Ελευθερίου Βενιζέλου 17, 67 100 Ξάνθη

 

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Νίκος Κοσμίδης γεννήθηκε στα Γρεβενά το 1984. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες, Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Ορθόδοξη Θεολογία. Έχει ασχοληθεί σε διεθνές επίπεδο με τους τομείς της οικο-δικαιοσύνης και της κλιματικής αλλαγής, καθώς και με τον διαχριστιανικό, διαπολιτισμικό και διαθρησκειακό διάλογο. Είναι γραμματέας και εκπρόσωπος στη Θράκη του Κέντρου Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών (CEMES), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, καθώς και μέλος του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.