Συνάντηση των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο

Συνάντηση των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο

By : -

Συνάντηση των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο

Την Παρασκευή, 28/2/2020, ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε, για πρώτη φορά, με όλους τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας. Αφορμή αποτέλεσε ο κίνδυνος από την εξάπλωση του κορωναϊού και τα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του.

Ακολούθησε συζήτηση για θέματα ενδιαφέροντος των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, περιορισμένης όμως διάρκειας και εύρους αφού, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, τα θέματα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο της επόμενης συνάντησης των δύο μερών, η οποία θα λάβει χώρα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ωστόσο, ο Υπουργός Εσωτερικών, είχε την ευκαιρία να διαβεβαιώσει τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και μέσω αυτών και τους εργαζόμενους σε αυτές, για ζητήματα που τους απασχολούν άμεσα. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε πως:

  1. Ο ίδιος δεν μίλησε ποτέ για κατάργηση των Α.Δ. Άλλωστε κάτι τέτοιο, όπως είπε, θα προσέκρουε στο Σύνταγμα και θα ήταν αντίθετο στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.
  2. Δεν αμφισβήτησε τον θεσμό των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, καθώς γνωρίζει πως τόσο τα κριτήρια, όσο και οι διαδικασίες επιλογής τους ήταν αντικειμενικές
  3. Είναι επικεφαλής μιας μεγάλης προσπάθειας για την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων μεταξύ φορέων, η οποία και είναι αναγκαία και απαιτεί γενικότερη συναίνεση για την επιτυχία της.
  4. Οι Συντονιστές, ως στελέχη με πολυετή εμπειρία στη διοίκηση των φορέων τους, θα πρέπει να είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια και γι’ αυτό θα πρέπει να συμμετέχουν στην Επιτροπή αποσαφήνισης των αρμοδιοτήτων. Κάτι τέτοιο είπε πως θα γίνει άμεσα.

Οι Συντονιστές διαβεβαίωσαν τον Υπουργό Εσωτερικών α) πως θα παράσχουν οποιαδήποτε δυνατή βοήθεια στην προσπάθεια αποσαφήνισης των αρμοδιοτήτων χωρίς καμία αγκύλωση, αλλά με συνείδηση πως η προσπάθεια θα πρέπει να τελεσφορήσει προς όφελος πολιτών και επιχειρήσεων και β) πως είναι ικανοποιημένοι διότι αποκαθίσταται ένας δίαυλος επικοινωνίας υψίστης σημασίας, στον κορμό της Κεντρικής Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης.