ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

By : -

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Tην Παρασκευή 22 Μαΐου 2020 στις 11.00 π.μ., με πρωτοβουλία του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης (ΑΔΜΘ) πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, του Προέδρου  της ΠΕΔ-ΚΜ Ιγνάτιου Καϊτεζίδη Δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη, των Δήμαρχων, Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου, του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης Σωκράτη Δημητριάδη και του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της ΑΔΜΘ, Παναγιώτη Κυριακίδη.

Θέμα της διάσκεψης ήταν η υφιστάμενη κατάσταση του Περιαστικού Δάσους Θεσσαλονίκης και η από κοινού αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Διαπιστώνοντας πως αυτή τη στιγμή το κρίσιμο γεγονός είναι η απομάκρυνση των υπολειμμάτων των καλλιεργητικών υλοτομιών, ο Συντονιστής ζήτησε από τους συμμετέχοντες φορείς τη διάθεση μηχανικών μέσων ως και του αντίστοιχου τεχνικού προσωπικού. Τόσο οι Δήμαρχοι όσο και η Αντιπεριφερειάρχης ανταποκρίθηκαν με την προϋπόθεση να επιλυθούν ορισμένες δυσκολίες γραφειοκρατικής φύσης, κυρίως με τη νομιμοποίηση της παρουσίας τους στο χώρο.

Επίσης, συμφωνήθηκε από όλους ότι είναι σκόπιμο να εγκαθιδρυθεί ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας των μερών με την ΑΔΜΘ για τον εντοπισμό των προβλημάτων και τον προσδιορισμό μια αλληλοβοηθητικής στρατηγικής αντιμετώπισης αυτών κι εξεύρεσης λύσεων. Επιπλέον, συμφωνήθηκε η οποιαδήποτε διαπίστωση προβλημάτων που αφορούν το θέμα να κοινοποιείται από τους Δήμους, μέσω της ΠΕΔ-ΚΜ, στον Συντονιστή και στη συνέχεια να υπάρχει από κοινού συνεργασία για την εξεύρεση λύσεων.

Ο Συντονιστής από τη μεριά του, δεσμεύτηκε να απευθύνει άμεσα συγκεκριμένο αίτημα στην ΠΕΔ-ΚΜ και στην Περιφέρεια Κ.Μ., εξειδικεύοντας τα αιτήματα του Δασαρχείου.

 

                                                                                                                                Ο Συντονιστής

Δρ. Ιωάννης Σάββας